Thursday, 9 June 2011

A short preamble :)

currently written by faie mohamad at Thursday, June 09, 2011
Reactions: 

Assalamualaikum sume... Alhamdulillah akhirnya setelah lama ‘menunggu’, akhirnya aku berkesempatan jugak nak buat blog ni. Actually this is my second blog but the previous one has already ‘gone’ huhuu. Tak tahu dimana silapnya akhirnya blog yang satu lagi tu akhirnya terkubur. Tapi sekarang ni bila teringatkan yang through this personal blog can give me so much beneficial things for my future life, akhirnya hamba Allah ni tergerak ati la jugak nak hasilkan blog peribadi ni. I want to express lots of things about my life, my views about the certain issues and what I can learn from these. 


Nowadays aku tengok melalui blog2 yang ada sekarang ni terlalu byk info2 yang bermanfaat utk dikongsikan, walaupun ada jugak yang nak condemn sesame sendiri. Tapi mana yang baik kita jadikan ikutan, yang buruk kita jadikan sempadan and teladan supaya lebih berhati2 dikemudian hari. Bukannya apa, sekarang ni ramai yang nak saman orang tu la, nak hack orang ni la.. semua kerana tak jaga perkataan. Lepas tu habis dijaja satu Malaysia perangai buruk orang tu. But do you notice that bila you duk menyumpah seranah kat orang lain, maki hamun and caci orang tu,secara tak langsung orang akan buat bad assumption balik kat you. Diorang akan fikir, ooh mcm ni rupanya perangai budak ni. Nampak muka baik, tapi mulut, masyaallah. Duk maki hamun orang last2 orang lain pulak kutuk kita balik. What you give, you get back. But this is just an example. Sebab realitinya kita akan berhadapan dengan ramai orang cam ni. 

So, in a nutshell, just close the eyes to them. Bila diorang letih kutuk kita, maki hamun kita, lama2 diorang penat la tu. Pastu berenti dgn sendiri. That’s what my mother has told me before. Kalau orang bagi kita racun, kita bagi diorang madu. Tak perlu mengharapkan balasan apa2.. ok .. sebab apa yang penting biarlah keredhaan Allah yang kita dpt. Tak perlu mengharapkn balasan didunia sebab takkan bawa kemana pun. Yang penting nawaitu kita. Tu yang paling utama. Ok, that’s all from me in this entry. Truthfully I feel sooo excited today (‘’,)



P/s: feel free to post a comment or condemn me... It doesn’t matter at all ^^



0 criticisms:

 

She's Farihah Mohamad Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea