Saturday, 19 January 2013

finished!

currently written by faie mohamad at Saturday, January 19, 2013
Reactions: 
Asssalamualaikum dan salam sejahtera...

Alhamdulillah.. Finishing School Program tamat sudaa. Akhirnya kami berjaya menarik nafas lega, lepas semua experiences, event, thought, incidents happened to us. Sangat menguji kesabaran yang semakin menipis. Sangat membuatkan aku berada dalam stress yang agak tinggi but Alhamdulillah, akhirnya ia berbaloi.

Dinner


Too many slots during this event.. Stress management, financial management, dining etiquette, introducing oneself, grooming, IT, art therapy, play therapy, movie and popcorn, macam2 lagi la.. Tiring but meaningful. Could see participants yang seramai 61 nampak seronok walaupun keletihan. Ada jugak cupcake decoration. Kelakarnya ada sorang participant bagi cupcake yang siap buat untuk aku. Motif? Wallahualam.

We're in red :)

Hihi ramai tak ramai tak? Campur commitees 44 orang plus participants 61 orang, jadi la 100++.. Ada orang tanya, kenapa commitees ramai sangat? Actually ni program subjek kelas. Classmate aku campur junior ada dalam 4 5 orang tu yang jadi ramai tu. 


Art therapy session. Bestnye sume pakat jadi budaks again. Main water color, guna brush, palette, kertas mahjong. Marvellous!



Talk by Dr A. Sher Kawi on 3rd day. Seriously kelakar gila.. Memandangkan dia speaker dalam Grooming and Image, dia suruh semua lelaki berdiri kat depan and kritik sorang2.. Still teringat ayat dia ni kat seorang participant yang agak tak cukup inci, 'yang rendah kita tinggi2 kan'.. Semua tergelak termasuk aku yang berada di barisan belakang.. Hihi

commitees


Lucky draw during dinner.. Nampak tak budak panjang jubah hijau kat belakang tu? Aku la tu.. hahaha


buddy aka roomate aka classmate 


Kawan aku cakap aku macam zoro.. Lantak la zoro ke zero ke.. hihi

masquerade and misterious theme

girlfriends

Behind the major experiences that we ever had, there are also big major other things that we learn for today. Apa2 pengalaman yang kami dapat waktu program ini berlangsung sesungguhnya membawa sejuta erti dan harapan. Quarrel, different mind perception, crying, etc semuanya ada. Tapi yang membuatkan kami belajar dari smua ini, nobody is perfect. Walaupun hati ada tercalit duka dan sedih akibat kerenah pelbagai pihak, itu yang membuatkan kami kuat. Whatever it is, all these things really made our day. Big lessons that we learnt from here already gave us so many things unrevealed. 

Till then.. 

Wassalam 











6 criticisms:

combi said...

lawa la jubah..hehe

Liyaa Mf said...

Bestnyaaaa! Tak pernah lagi handle pogram2 gini. Konfem banyak masalah kannn? Tapi bila pogram dah berakhir, & dah nampak hasilnya, mesti puas kannn? Bukan senang2 kita nak rasa pengalaman tu :D

Kiranya skang Faie dah boleh cuti dengan senang hati la kan? Hehehe. Btw, Faie comel la. Lawa :D

Bibiyll yusoff said...

sounds great !

faie mohamad said...

@combi: jubah murah je.. student price.. hahaha

faie mohamad said...

@liyaa: tq dear.. mmg best tp so stressful.. rasa sgt give up at first but Alhamdulillah finally everuthing be smooth :)

faie mohamad said...

@bibyl: yess.. great & awesome!:D

 

She's Farihah Mohamad Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea