Monday, 24 September 2012

Melaka here we come!

currently written by faie mohamad at Monday, September 24, 2012
Reactions: 

Assalamualaikum dan salam sejahtera…

Hujung minggu kalau berlalu begitu je tak buat apa2 tersangat lah merugikan. Tambah pula dengan pressure dari semua perkara termasuklah kuliah dan pihak pentadbiran buat kitaorang tersangat2 stress dan tension yang teramat. So salah seorang dari classmate aku mencadangkan buat trip for fun ke Cameron Highland. Wah, excited jugak aku dengar. Pergi ramai2 dengan kawan rapat mesti awesome! But sadly, pada saat2 akhir, atas sebab2 keselamatan, trip ke Cameron terpaksa dibatalkan BUT digantikan dengan Melaka. Alaa, Melaka je ke? But ok lah, daripada tak pergi mana2 hujung minggu, better plan something yang boleh hilangkan stress dan tenangkan minda, kan?

Kawan aku dah tempah chalet kat Pengkalan Balak. Betul2 kat tepi pantai. 3 hari spend masa kat sana, omaigod, pemandangan di pantai itu sangat membuatkan rasa stress aku hilang macam tu je.

(kualiti gambar memang bukan di tahap yang bagus la sebab aku ambik guna handphone je…)






Subhanallah... Cantiknya tempat ni. Kalau boleh sampai bila2 pun aku nak spend masa kat sini. Indahnya ciptaan Allah. Tak terlawan dengan ciptaan manusia yang tak seberapa. Awesome sangat2.



Tempat kami menginap selama 2 malam. Actually nak jugak rasa tidur dalam chalet papan tapi semua dah fully booked T_T.


Almost tiga hari berada di sana, there are some hidden things discovered. Tak perlu la aku cakap apa, but it's such a memorable things that assist me in dealing with everyone in the future. Tapi yang surprisenya bila berkomunikasi dengan orang Melaka. Boleh tahan jugak nada diorang nih bila bercakap. Tapi tu keunikan yang ada pada diorang.  Oh ya, trip tu terdiri dari kami sembilan orang, termasuk aku, And sepanjang berada di sana, beratus2 gambar aku snap. Asal ada tempat menarik je, terus buat 'photoshoot'. Nak2 pulak semuanya jenis sporting kalau bab bergambar. Oh my... Tapi rasanya tak sesuai kot nak share gambar2 tu kat sini. Buat album simpanan sendiri tak pe.


 Till then...

May Allah bless us.

Assalamualaikum w.b.t!


p/s: entri pendek je. Malas la pulak nak taip panjang2..










5 criticisms:

StuntWomanWho :) said...

bestnya :D

Mummy Adriana said...

wah....melaka reminds me of my 2009-2010 life :) dulu mummy stay dekat ayer keroh..

faie mohamad said...

@stuntwomanwho: memang sngt best! :)

faie mohamad said...

@mummy : really? wah saya dah jatuh cinta kat environment melaka actually.. huhu

Mummy Adriana said...

memang melaka sangat best :( rinduuuuuuuuuuuu nak ke sana.everytime balik jb memanjang tak sempat singgah :(

 

She's Farihah Mohamad Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea