Thursday, 27 September 2012

Allah knows the best!

currently written by faie mohamad at Thursday, September 27, 2012
Reactions: 

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Entri spontan. Tiba2 rasa nak share gambar ni. Walaupun dah common di dengar, tapi as long as mendatangkan manfaat untuk semua, why not kan?




Kadang2 kita secara sengaja or tak sengaja menyalahkan Tuhan atas apa yang berlaku. Tanpa kita sedar, terlalu banyak nikmat2 yang kita tak syukuri. Apa yang kita nampak hanyalah nikmat dunia yang langsung tak memberi manfaat.

Jangan marah pada Tuhan andai Dia tak makbulkan doa kita, tetapi malulah kepada Dia kerana kita sering ingkar janji kita padaNya.

Jangan sesali apa yang berlaku. Allah adalah penyusun takdir yang terbaik. Dia yang Maha Awal, Maha Akhir, tapi kita?

Ujian Allah dalam pelbagai bentuk. Bersyukurlah bila diuji kerana Dia memang sayangkan kita.



video


I love to watch this video.. Walaupun dah banyak kali dengar, tetap tak rasa jemu.

Sama-sama bermuhasabah diri di petang Khamis yang indah ini.

May Allah bless us.

Ameen..

9 criticisms:

unsecretostory said...

BEST ! Suka quote tue jugak :D

Mummy Adriana said...

Nama pon manusia...memang khilaf, tapi kalau tersedar,cepat2 lah solat taubat :)

Fiza Suhaimi said...

Subhanallah.. bergetar hati fiza dengar ceramah ustaz azri..

faie mohamad said...

@unsecretostory: :D

faie mohamad said...

@mummy : you're right!

faie mohamad said...

@fiza: first time dgr saya pun camtu.. sgt mendalam dan penuh hilmah kata2nya.. :')

Rin Saharina said...

that's my fav quote.siap jdik wallpaper lappy ;)

faie mohamad said...

@rin : good :D

Mummy Adriana said...

saya pon manusia biasa....:)

 

She's Farihah Mohamad Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea