Sunday, 29 July 2012

bye bye you

currently written by faie mohamad at Sunday, July 29, 2012
Reactions: 
Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Pic ni aku ambik dari belog cik rin, my classmate yg sungguh comel :)


Think about that quote...

So, pada sape2yang kena dumped,

always remember this quote!

Allah takkan bagi yang 'used toys' sebab Dia akan bagi hanya kepada yang 'less fortunate'.

Allah surely akan bagi yang terbaik untuk kita.

Bukan someone yg hanya tahu menghancurkan hati dan perasaan kita,

Jika kita menangis akan kehilangannya,

ketahuilah sebenarnya itulah tarbiah dariNya untuk kita

menjadi seorang penilai yang baik!

kan3? =)

Firman Allah:
(Lazimnya) perempuan-perempuan yang jahat adalah untuk lelaki-lelaki yang jahat, dan lelaki-lelaki yang jahat untuk perempuan-perempuan yang jahat; dan (sebaliknya) perempuan-perempuan yang baik untuk lelaki-lelaki yang baik, dan lelaki-lelaki yang baik untuk perempuan-perempuan yang baik. [Maksud surah al-Nur 24:26]




# So, just give your smile to everyone although you are in hurt. Life is awesome. Live your life.



6 criticisms:

Cendol said...

haha suke quote ni.kelakar pn ade.used toys to the unfortunate.haha
hissshh tak nak lah bende2 'Used' ni..hehehe
kalau kita x nak yg used' kan..so kita pn jgn jd 'used' kann hehe

faie mohamad said...

hahaha...
memang kelakar
:p

Zufar Najib said...

What can i say Alhamdulillah for this post.zufar suke dan follow orang lebih ingatkan akhirat dari dunia sementara.terima kasih atas kunjungan farihah dan menjadi follower zufar. :)

faie mohamad said...

zufar:welcome :)
thanks again~

SunnyFunny said...

mudah mudahna menjadi peringatan untuk kita sume .
sian baby tuhh , dye tak salah pa pe pun .

nice info , kak .

:)

Noor said...

nak mengalir airmata..tp feeling xsmpai plak..huuhhuu..entri yg bermakna..insaflah sapa yg mkn cili tu..

 

She's Farihah Mohamad Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea