Sunday, 8 April 2012

Ada apa dengan voucher RM200

currently written by faie mohamad at Sunday, April 08, 2012
Reactions: 
Assalamualaikum w.r.t

Sebenarnya voucher  ni dah lama dah abis  tapi sekarang ni  tiba-tiba  pulak  tergerak  ati  nak tulis  pasal  ni.  Ermm sebenarnya  kalau  diikutkan  program atau  course yang  aku  amik  kat  sini  memang memerlukan  buku-buku rujukan  tapi  tak  tahu  la kenapa  bila dapat  je  voucher  ni  terus tergerak hati  nak beli  buku-buku  lain.  Buku-buku  pengisian  jiwa dan  makanan  rohani orang   kata.  hehe.

Bukan tu  je, aku  jugak  beli  keperluan lain  macam  alat-alat  tulis yang  rasa  berguna   untuk masa   depan (cehh). Lokasi  perabiskan  voucher  nih,  tak lain  tak  bukan, kedai buku  Popular  kat  Wangsa  Walk.

Ni  antara  buku  yang  aku  beli:




Sebenarnya  buku  yang  sama  cuma  susunan  je yang berbeza..  Hahaha

Keseluruhan  yang  aku  beli,



Semua  benda aku  amik.  Kalu  boleh  ngan  cashier2  sekali  nak beli.  Maklumla  dah  rambang  mata. Hik3

But,  dalam banyak2  buku,  antara  yang terkesan dalam  hati  aku adalah  buku  nih:


Buku ni  best,  memang banyak pengajaran.  Novel  islamic  yang  ditulis  oleh  Habiburahman  El  shirazy.  Yang  ni baru  dikatakan novel  yang  betul-betul  tekankan unsur-unsur keislaman. Tak macam sesetengah buku,  konon Islamic  tapi pengsiannya  langsung takde ciri-ciri macam tu. grrr

Then  lepas  review  buku  tu,  aku  terus  search  kat youtube  pasal  cerita  ni.  Sebelum ni  memang  ada  terdengar  pasal filem  Dalam  Mihrab  Cinta  nih,  cuma  tak  tergerak  hati  pun  nak  tonton.  Lepas  baca  novelnya yang  sangat  menyentuh hati tuh, baru  aku tengok  filem ni.

Pelakonnya Dude Harlino, Meyda Sefira dan Asmirandah.  Aku  memang  minat Meyda Sefira, masa dalam cerita  Ketika Cinta  Bertasbih  lagi.  Dia time tu  bawak watak Ayatul Husna,  adik kepada  Khaerul  Azzam.  Dia memang  cantik  dan  berbakat, jugak  wanita  yang  solehah. Mukanya lembut je time bercakap.  I  like...    :)



Ni  je koleksi  buku yang aku  ada  kat  bilik time  ni. Yang  lain  semua dok kat rumah. Takut  nanti kalau semua  duk berlambak  kat  sini susah pulak nak  bawak balik.  Tapi  takdela   banyak sangat pun, saje  je  nak berlagak, konon  suka bca buku.  Padahal   tak pun.   haha





2 criticisms:

saharinasaharudin said...

nak pinjam novelsss bleh? ;)

Miko Michiko said...

boleh2..nak yg mana? hehe

 

She's Farihah Mohamad Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea