Friday, 16 November 2012

Ya Allah selamatkan Gaza

currently written by faie mohamad at Friday, November 16, 2012
Reactions: 
Assalamualaikum dan salam sejahtera...


Mari sama2 kita bacakan Qunut Nazilah diatas kekejaman Israel atas saudara kita di Palestin.





Ya Allah,
Sesungguhnya kami meletakkan-Mu di batang-batang leher musuh2 kami
Dan kami berlindung dengan-Mu daripada kejahatan2 mereka
Ya Allah,
Leburkanlah kumpulan2 mereka
Pecah belahkan dan kacau bilaukan persatuan mereka
Goncangkan pendirian mereka
Dan hantarkanlah anjing2 kamu kepada mereka
Wahai tuhan yang gagah perkasa Wahai tuhan yang penuh raksasa
Wahai tuhan yang bersifat murka
Ya allah Ya allah Ya allah Ya allah,
Wahai tuhan yang menurunkan kitab,
Wahai tuhan yang mengarakkan awan
Wahai tuhan yang menewaskan bala tentera al-ahzab
Kalahkan mereka Kalahkan mereka
Kalahkan mereka Dan menangkan kami ke atas mereka.





source: here


Kepada Seluruh kaum muslimin di Malaysia atau dimana jua, sama2 la kita berdoa semoga Yahudi laknatullah ini dikalahkan dan semoga kaum Muslimin diberi kemenangan oleh Allah s.w.t.

Walaupun kita tak ada kelengkapan canggih seperti mereka, walaupun kita tak ada kuasa supernatural yang mampu hapuskan dan hancurkan mereka sekelip mata, walaupun kita tidak berdaya mengebom mereka, tapi kita ada doa yang mustajab. Doa bagi hamba yang teraniaya. Tanpa hijab. Tanpa penapisan. Pasti 
dimakbulkan.



Bayangkan dalam seminggu mereka telah membunuh banyak nyawa yang tak berdosa. Manusia or.....???!!!


"Dan telah Kami tetapkan bagi Israil dalam al-Kitab itu, sesungguhnya kamu akan membuat kerosakan di muka bumi dua kali dan pasti kamu akan menyombongkan diri dengan kesombongan yang besar”. (QS. Al-Isra: 4)

“Sebagian besar Ahli Kitab (Yahudi) menginginkan sekali agar mereka dapat mengembalikan kamu kepada kekafiran setelah kamu beriman, karena kedengkian yang timbul dari diri mereka sendiri setelah nyata bagi mereka kebenaran.". (QS. Al-Baqarah: 109)


Ya Allah... Apa dosa kanak2 Palestin ini diseksa sedemikian rupa? Anak2 Israel laknatullah diajar sedari kecil untuk bermain senjata menentang Islam. T_T


Antara yang paling menyayat hati aku. Kalau kita berada ditempat dia, apa yang kita mahu lakukan?



Dalam serangan rejim zionis Israel ke atas Ketua Tentera Hamas, Ahmed Al-Jaabari telah terbunuh. Keretanya hancur, hangus terbakar terkena serangan roket, namun ajaibnya senaskhah Al Quran di dalam keretanya cuma terbakar sedikit sahaja. Allahuakhbar!!!- source: FB



Aku ambil quote ni dari Facebook:

"If Israeli leaders think that Arabs and Muslims are too preoccupied with internal problems and political troubles to care for their most important issue, the cause of Palestine, they are certainly deluded. Palestine is dear to us as the blood that runs in our veins. We would sacrifice all we have before accepting Israeli assaults on its good people and holy, blessed land." - Muslim Brotherhood Media Statement 1 Muharam 1434.


Ya Allah, hapuskan zionis!
hancurkan mereka, satukan kami
Ya Allah, satukan seluruh umat
islam Ya Allah, bangkitkan
semangat kami Ya Allah, kuatkan
kami Ya Allah, bantu lah kami Ya Allah,

lahirkan dan timbulkan pahlawan2
dan pembela islam di seluruh
dunia Ya Allah,
jadikanlah abad ini sbg abad
kehancuran zionis laknatullah Ya Allah

Amin...



copy paste from Islam Is My Way of Life.

13 criticisms:

Mummy Adriana said...

Ya Allah selamatkanlah Gaza...sesungguhnya ENGKAU Maha berkuasa lagi maha adil! :( sedihnya...! Kalau la kita pon boleh berjuang bersama-sama they all!! ALLAHUAKBAR

iezayusof said...

Amin Amin Amin ALLAHUAKBAR! :(

HUSNA said...

assalammualaikum sis fariha.
mohon repost di blog saya ye.
syukran jazilan

Ainur Zawanah said...

sedihnya tengok org2 dkt palestine.
semoga Allah balas perbuatan israel !!

Cik Yaya said...

smoga mereka disana sntiasa dilindungi..amin

محمد رازيق said...

ayuh, doa buat mereka.

faie mohamad said...

@mummy: so sad kann? T_T
mereka menderita di sini tp bahagia disana dgn shahid mereka.

faie mohamad said...

@ieza: ameen

faie mohamad said...

husna: my pleasure dear :)

faie mohamad said...

@cik yaya: Allah akan sentiasa membantu mereka.. Insya Allah

faie mohamad said...

@ainur: cant imagine if yg kena tmbak tu family kite :(

faie mohamad said...

@mohd razik: jom baca qunut nazilah beramai2

محمد رازيق said...

jom cik fariha. sayu melihat pic itu

 

She's Farihah Mohamad Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea