Saturday, 2 June 2012

Wedding & Us

currently written by faie mohamad at Saturday, June 02, 2012
Reactions: 

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

:: This is not my wedding, but my sister's :)

Bermula dari 27th Mei sehingga 1st Jun, aku balik kampung di Terengganu for my sister's wedding.Walaupun time tu tengah final and memang kena struggle habis habisan untuk siapkan tesis yang tertunggak dan 3 paper lain yg sedang menanti, i have to. No choice. No option. Pasrah dan menyerah.

Fyi, akad nikah untuk tambatan dua hati ni adalah pada 30th Mei, selepas Isyak, kat rumah kami. Plan nak buat  kat masjid tapi last last minute terpaksa cancel. Dan keesokan harinya majlis itu berlangsung dalam suasana yang cukup meriah tambah pula dengan  tema merah putih yg mana semua family members diwajibkan utk pakai kaler merah yg sedondon (skema sungguh ayat). Memang menyerlah habis. Pandai kakak aku pilih warna tu.

Tulis panjang panjang pun tak best gak. Jom tengok gambar2 ni..


Ni gambar sejam sebelum majlis akad nikah. Pengantin pun tak rasmi lagi, kitaorang je yg lebih lebih :p

  
This is my sister, Nurul Syuhadah. I adore her... She's very charming with her natural beauty, isn't it? Time ni nampak je dia tengah senyum, walhal dalam hati... Tuhan je yg tahu. hihi  


Alololo so sweet both of them. Can't imagine if im on her place. She cried, but I cried more..





Zaty, Fatin and I... Pengantin pegang bunga, kami pun teringin gak :D




We are in  red :)


Aksi superman dari kami.. Photographer tu memang sporting@sempoi.. hehe


Nazreen Ammar kena buli.. Hihi... im sory baby ;)



Sayang dalam pic ni takde gambar my mum. Time tu dia sangat busy layan tetamu. Ajak bergambar pun tak nak... hmmm



with my little-sweet-adorable-cute-Qiesya:)

1hb Jun.Time kembali ke kampus. Perasaan bercampur baur. Sebak, happy, sedih, terkilan tak dapat pergi Jengka untuk majlis bersanding, semuanya bercampur.  But at least Allah still bagi aku kesempatan untuk merasai kemeriahan semua ni. Muafakat kami adik beradik. Semuanya berjalan lancar. Alhamdulillah

p/s: nak upload banyak banyak lagi... Tapi macam over la pulak. hik3 :D


10 criticisms:

NoRaQiLah JohaRi said...

cantik la kaler merah =)
selamat pengantin baru kepada kakak awk =)

http://noraqilahjohari.blogspot.com/

faie mohamad said...

thanks dear :)

Sally Yatiey said...

Selamat Pengantin Baru buat Kakak Cik Farihah :D

faie mohamad said...

thank you sally =)

Nurulee said...

Red theme. cantik =D

http://thenurulee.blogspot.com/2012/06/judge-by-its-cover.html

faie mohamad said...

=)

lelamaisara said...

Farihah..macam name kawan baik saye...

Selamat pengantin Baru buat akak Farihah..;) Cantik pengantin...

Eein Azryn said...

Cantek kakak awak. Selamat pengantin baru buat kakak awak. :)

Amalina Ulya said...

cantik nya tema merah tuu :)

Nelly The Strange said...

lawanya akak
:)

 

She's Farihah Mohamad Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea