Saturday, 29 June 2013

Life as a counselor

currently written by faie mohamad at Saturday, June 29, 2013
Reactions: 
Assalamualaikum...

Entri pendek je. Malas nak taip panjang2 (macam la ade orang kisah =p)

Just wanna sharing my first week yang takde la banyak sangat event penting pun. Lebih kepada sesi suai kenal. Gambar pun takde ambik banyak sangat. Maybe tengah nak belajar ambik mood bergambar macam semester lepas. Tapi seriously best! Kaunselor kat situ baik2, students pun sama. Diorang suka lepak kat bilik kaunseling sebab kaunselor kat situ sangat helpful dan caring sampaikan students panggil mereka 'ibu' dan 'mummy'. Sweet kan?


Hari pertama di sekolah, yakni Selasa. Ye la Isnin tu kan cuti sebab jerebu huhu. Gambar ni aku ambik dari kantin sekolah.


Gambar yang smpat ambik. Konon busy duk baca buku la, tulis something la padahal Ini Semua Poyo. Minggu pertama takdenye busy cam tuh.. that's nature.. kehkehkeh




Sementara menunggu client yang baru dua tiga kerat mengoffer kan diri buat sesi, buku ni yg jadi peneman setia. (padahal baru sekali aku bukak tu pun 3 mukasurat pertama je hahaha)

Tu je yang mahu cerita. Pasni terlalu banyak lagi momen2 penting yang perlu dihadapi. Yes, preparation tu penting. Kena sntiasa persiapkan diri mental dan fizikal. Kerenah students kadang kala buat kita down tapi bila ingat balik cabaran tu lah yang buat kita makin kuat... Kann? :D

May Allah ease. May Allah bless. May Allah give us strength. InsyaAllah. 

p/s: kenapa feeling nak update belog dah hambar tak macam dulu? :(

3 criticisms:

Kikopopo said...

Mana yang kene panah petir tu?

faie mohamad said...

Shakhir???? Is that you?? Awak xckp pon ade blog... huhuhu

Kikopopo said...

saya pon tak igt saya ada blog...hahaha

 

She's Farihah Mohamad Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea