Sunday, 7 October 2012

Rabbit Park, Convest Hill IIUM

currently written by faie mohamad at Sunday, October 07, 2012
Reactions: 

Asssalamualaikum dan salam sejahtera...


I'm sure ramai di kalangan korang suka arnab selain kucing kan? I mean ramai yang suka kucing tapi tak kurang ramainya juga yang geram bila tengok arnab. I'm the one of them. I'm not a cat lover but it doesn't mean that I hate them okay. Kucing antara haiwan yang aku agak takut nak pegang sebab aku sangat alergik dengan bulunya yang boleh buat aku demam berhari-hari. Kucing jugak membuatkan jari kanan aku hampir dipotong kerana digigit oleh mereka-mereka nih (of course la sekarang dah arwah dah) time aku kecik lagi. But arnab? I likeee...

So, memandangkan kat IIUM sekarang ni ada convocation fiesta, banyak gerai dan bazar dibuka kat Convest Hill tuh. Jauhnya mak aii. Tapi sebab sekali setahun, aku tabahkan hati   ngn kawan2 lepak dengan kawan2 disana. Kadang2 sampai dua kali sehari. And tempat favourite aku of course la Ghost House dan Rabbit Park ni. Sebut pasal Ghost House ni sememangnya ada cerita yang tersangat kelakar untuk diceritakan tapi sebab aku nak cerita pasal arnab, let me cerita dulu pasal haiwan2 yg comel ni dulu.



Comel kan kan kan? Bayaran masuk cuma RM3 dan aku boleh spend masa selama mana pun aku suka. Ada lebih kurang 50 ekor arnab yang pelbagai jenis kaler dan spesis. Tapi nampak kurus je diorang eh diabinatang nih. Hmmm


This black and white rabbit really caught my attention. Walaupun dia agak ganas sikit, suka meronta-ronta tapi aku nak jugak bergambar dengan beliau. Comel kan beliau? Hehehe



Model cilik taman arnab! Pandai pulak dia posing kat situ. Actually aku tak kenal pun dia ni sape but bila dia tengok aku pegang handphone, dia insist nak bergambar.. Hehehe comel jekk. Teringat  pulak kat anak buah kat Johor tuh.



Happy betol dpt pegang arnabun(s) nih. Kat rumah aku ada sekor yang selalu je datang cari makan. Sampai sekarang tuan dia tak tuntut. So abang aku bela dan bagi dia makan. But sadly akhir2 ni arnab tu nampak makin kurus. Macam arnab kat sini la. Aku pun tak tahu kenapa. Comot je nampak arnab-arnab nih.


Sebelum keluar dari rabbit park. Tak lama pun aku kat situ. Lebih kurang 15 minit je. Ada ibu mengandung sedang menunggu kami di luar taman tu. Kesian pulak dia tunggu sorang2 ^^



Comel kan kan? Can't imagine kalau la makhluk2 Allah ni disembelih dan dibuat sate. Huhu confirm aku tak makan. Sian banget. Daging ayam takpe.


Till then...




2 criticisms:

Mummy Adriana said...

Alooooo comel sangat! i love rabbit :) Tapi kan rabbit kena jaga rapi,kalau tak cepat bau kan,

iezayusof said...

comelnyaa rabbit tuu >,<
btw follow awak dear <3 jemput tau follow balik ;)

 

She's Farihah Mohamad Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea