Tuesday, 14 August 2012

masa untuk balek kampung!

currently written by faie mohamad at Tuesday, August 14, 2012
Reactions: 
Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Alhamdulillah.. Alhamdulillah.. Alhamdulillah...

Amboi banyak betul aku ucapkan kalimat suci ni. Kenapa excited sangat ni? Sebab aku dah berjaya merentasi cabaran yg besar ni. Sem 3 membuatkan pola hidup aku agak terganggu. Tak cukup tidur, asyik demam, bila dengar cerita client sampai terbawak2 ke mimpi, takde selera nak makan. Macam2 la. Yang paling penting adalah sebab case presentation aku dah selesai dengan jayanya. ermmm jaya ke? Takde la jugak. Banyak gak kritikan dari 5 orang lecturers yg observe presentation aku semalam.Contohnya macam ni,

'Your treatment plan and proposed interventions are good but there're too many interventions that you applied. I'm afraid that it would distract your session with your clients..'

'I heard that you use the word 'perhaps' when you presented just now. It's part of assumption and judgment to your client. Be careful with that..'


'From what I see, the quotation that you took from your client showed that your client has hidden things that she wanna tell you. You should explore more about this...''


'Your client drew flower, rainbow and cloud. Why don't you explain to us first the reason she drew them?' (Actually aku dah explain cuma mungkin time tu dia tak dengar T__T)

Tak kisah pasal kritikan2 tu. Aku anggap ia suatu komen yg membina untuk aku dan juga batu loncatan untuk aku supaya lebih berhati2 dan lebih 'maju' dalam menyiapkan case presentation untuk internship ni. Nobody is perfect kan.

Ehem. Whatever it is, yg paling penting sume dah setel. Case write up dh submit. Log book dah antar. File individu dan kelompok juga sudah setel. Oh, gembiranya rasa hati. Lepas ni boleh raya puas-puas kan kan.

I'll be at kampung for three weeks. Can't wait to meet my nephews and nieces, sisters and brothers, and most importantly my mum. Mungkin ada gak rasa rindu kat kawan2 lepas ni. So aku nak upload gambar2 kat bawah ni sebagai kenangan. Kenangan la sangat :P.


location: Danau Kota, rumah Alya.
Event: Iftar classmate dan bbq
date: minggu pertama Ramadhan


Baru je sampai rumah Alya time ni.


Terawikh beramai-ramai




Masa untuk makan. Baca doa luh.


Don't know why but i love this pic!




Last but not least, untuk entry yang last untuk bulan ni (mungkin last sebab kat rumah tak sempat nak online),  aku nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri. Maaf andai ada tersalah kata terkasar bicara selama aku berblogging nih. Semoga Ramadhan ini membawa seribu rahmat buat kita. Salam maaf zahir batin.



p/s: mood balik kampung. Bye2 Kuala lumpur!

6 criticisms:

izzati husna said...

sabar ye adat belajar, baru habis praktikal ye? hmmm xpe tinggal berpa sem je lgi :)

faie mohamad said...

yup
thanks :)

saharinasaharudin said...

Farihah,
slmat hari raya.Maaf segala silap salah :)

azie namico said...

selamat hari raya...semoga berjaya nanti...weeee

Chenta Eyfa Latieyfa said...

Salam Aidilfitri..wah best nyew kg dia..hehehe..best nyew tupat tu.Study ag ea.ok study leklok ea.Moga berjaya.

Mummy Adriana said...

Salam lebaran :) akak tak pandai anyam ketupat! haha pandai makan aje :P

 

She's Farihah Mohamad Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea